Trainingen

Federatie Euro Budo Nederland organiseert diverse trainingen.

Federale Training

Deze trainingen bereiden je voor op je zwarte band-examen. Als je regelmatig aanwezig bent doorloop je het hele traject van alle technieken, stijlvormen en partneroefeningen die je nodig hebt voor het examen. Er wordt gesleuteld en geschaafd aan je uitvoering door zeer ervaren leraren.

Een goede leraar kan het verschil maken tussen een goed of een slecht examen. Onderdelen die tijdens de lessen op de eigen school wellicht minder vaak worden behandeld zoals zelfverdediging tegen mes/stok, bunkai en valbreken komen ook met regelmaat aan bod. Een ander doel is het trainen met met leraren en budoka buiten je eigen school. Kennis delen en doorgeven is van groot belang om een hoog budoniveau te bereiken.

Ieder Euro Budo-lid vanaf 14 jaar is welkom op de Federale Training. Vanaf 3e kyu word je verwacht zo vaak mogelijk te komen met het oog op het toekomstige dan-examen. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met de jeugd. Er kan door de bond gekozen worden om de Federale Trainingen op te splitsen naar bijvoorbeeld graad of leeftijd en de trainingstijden hierop aan te passen.

Kernploegtraining

De kernploeg is de opstap naar de nationale teams (de selectie). Wil je hiervoor in aanmerking komen dan dien je te voldoen aan de geldende selectiecriteria. Deze zijn op te vragen bij de bondscoaches tijdens de Federale Trainingen of via e-mail.

Open selectietraining

Een aantal keer per jaar kunnen alle leden samen met de kernploeg meetrainen. Zo ervaren de leden wat het is om door de bondscoach getraind te worden en zo te ervaren wat het inhoudt om deel uit te maken van de kernploeg.

Scheidsrechterstraining/opleiding

Ieder jaar organiseert Federatie Euro Budo Nederland de scheidsrechterstraining/opleiding. Zowel voor nieuwelingen als de gevorderden.

De data van bovengenoemde trainingen vindt u terug in de agenda